歡迎光臨, 訪客. 請先 登入註冊一個帳號.

請輸入帳號, 密碼以及預計登入時間

進階搜尋

64,558 文章 在 7,774 主題- 由 4,199 會員 - 最新註冊會員: catrina

十二月 17, 2014, 05:19:11 pm
頁: [1]
列印
作者 主題: 紫金沙/藍金沙  (閱讀 3596 次)
0 會員 以及 1 訪客 正在閱讀本篇主題.
janette910
黃水晶會員

« 於: 一月 29, 2004, 11:08:19 am »

小妹最近經常行一d水晶舖,見到一隻水晶係深紫色、有金色閃粉,舖頭d人話佢係紫金沙/藍金沙。但係我上左好多網都無介紹呢隻水晶,究竟呢隻係咪水晶?同埋呢隻水晶有咩功效 :?:
已記錄

Never give up, stand and fight
salvatore
白晶簇會員

« 回覆文章 #1 於: 一月 29, 2004, 11:22:38 am »

舊post有講過傢~
你可以利用上面搜尋功能中找到答案
金沙類的大部分都係合成品來的~~
已記錄
pl
聚寶盤會員

« 回覆文章 #2 於: 一月 29, 2004, 11:23:20 am »

引用自: "┌○janette_tky‥?
小妹最近經常行一d水晶舖,見到一隻水晶係深紫色、有金色閃粉,舖頭d人話佢係紫金沙/藍金沙。但係我上左好多網都無介紹呢隻水晶,究竟呢隻係咪水晶?同埋呢隻水晶有咩功效 :?:

manmade, 有首飾功效.  :mrgreen:  :bounce:
已記錄

janette910
黃水晶會員

« 回覆文章 #3 於: 一月 29, 2004, 11:51:15 am »

thank you兩位
已記錄

Never give up, stand and fight
頁: [1]
列印
前往: