歡迎光臨, 訪客. 請先 登入註冊一個帳號.

請輸入帳號, 密碼以及預計登入時間

進階搜尋

64,558 文章 在 7,774 主題- 由 4,199 會員 - 最新註冊會員: catrina

四月 18, 2014, 08:05:51 am
8Gems 緃橫講場水晶講場購買水晶經驗分享或問題檀香: 我頭先出左去尖沙咀搵檀香
頁: [1] 2
列印
作者 主題: 檀香: 我頭先出左去尖沙咀搵檀香  (閱讀 5995 次)
0 會員 以及 1 訪客 正在閱讀本篇主題.
bubble_cici
金髮晶會員

« 於: 三月 04, 2004, 04:16:17 am »

行左好耐先搵到,初頭都諗住去加連威老道一帶搵,但我又唔係好熟尖沙咀的路,行左好多冤枉路,先o係加拿分道見到好多阿差o係度,心諗,一定係呢度啦,果然冇錯,去左一間indian super market,聞落去唔算難聞,絕對有別於一般佛具舖那些檀香,聞到陣檀香味,先知o的印度人身上的味是檀香,我仲一路以為係神油既味 :lol:
已記錄

我的部落格裡的最新網誌 (updated on 25 October)
http://hk.myblog.yahoo.com/bubble_cici/article?mid=533
Sears
Administrator
鑽石會員

8Gems 網主

個人網站
« 回覆文章 #1 於: 三月 04, 2004, 04:20:17 am »

引用自: "bubble_cici"
行左好耐先搵到,初頭都諗住去加連威老道一帶搵,但我又唔係好熟尖沙咀的路,行左好多冤枉路,先o係加拿分道見到好多阿差o係度,心諗,一定係呢度啦,果然冇錯,去左一間indian super market,聞落去唔算難聞,絕對有別於一般佛具舖那些檀香,聞到陣檀香味,先知o的印度人身上的味是檀香,我仲一路以為係神油既味 :lol:

係咪純正檀香? 沒有加香油的? 因為這兒的印度店, 都賣十幾款的檀香, 只有一種是沒有加香料及其他東西!
已記錄

8Gems 網主
sherryyee
黃水晶會員

« 回覆文章 #2 於: 三月 04, 2004, 04:57:04 am »

引用自: "Sears"

係咪純正檀香? 沒有加香油的? 因為這兒的印度店, 都賣十幾款的檀香, 只有一種是沒有加香料及其他東西!

我好同意網主所講,真係好多都加左油同香料o架 8-) 希望你好彩啦,但我就寧可同網主買了,信心的保證嘛 :wink: (sears 唔好介意我咁講)
已記錄

img]http://a0.cpimg.com/image/98/3E/33063320-71a0-00800060-.jpg[/img]我兩個寶貝仔
bubble_cici
金髮晶會員

« 回覆文章 #3 於: 三月 04, 2004, 05:40:49 am »

我自己本身有鼻敏感,稍為香o的都會好辛苦,如果添加香料我一定受唔到
已記錄

我的部落格裡的最新網誌 (updated on 25 October)
http://hk.myblog.yahoo.com/bubble_cici/article?mid=533
大忙人
聚寶盤會員

« 回覆文章 #4 於: 三月 04, 2004, 10:27:38 am »

我自己本身有鼻敏感,稍為香o的都會好辛苦,如果添加香料我一定受唔到

我都係架~~~
PURE果d就無事~~~~
已記錄

June
水晶新手
*

« 回覆文章 #5 於: 三月 04, 2004, 11:38:42 am »

上海街都有d檀香莊, 我買過一盒香粒, 70粒hk$40, 沈香hk$60,味幾清, 個老闆當然話係純檀香  :shock:
已記錄
Sears
鑽石會員

8Gems 網主

個人網站
« 回覆文章 #6 於: 三月 04, 2004, 11:45:44 am »

引用自: "June"
上海街都有d檀香莊, 我買過一盒香粒, 70粒hk$40, 沈香hk$60,味幾清, 個老闆當然話係純檀香  :shock:

以.. 咁你地有著落啦! 可以買到檀香粒啦!
已記錄

8Gems 網主
pl
聚寶盤會員

« 回覆文章 #7 於: 三月 04, 2004, 11:53:09 am »

need test ga.  not every sandal wood is suitable.
I have tried several products from Tibet, India, Japan, yours' the best still.
已記錄

Sears
鑽石會員

8Gems 網主

個人網站
« 回覆文章 #8 於: 三月 04, 2004, 11:55:32 am »

引用自: "pl"
need test ga.  not every sandal wood is suitable.
I have tried several products from Tibet, India, Japan, yours' the best still.

That's good!  Tongue
已記錄

8Gems 網主
玥靈兒
聚寶盤會員

« 回覆文章 #9 於: 三月 04, 2004, 04:50:53 pm »

Oh! Maybe I need to start buying from Sears too!! hahaha
已記錄

C.H.
Past Life Regression Facilitator
Reiki Practitioner
sherryyee
黃水晶會員

« 回覆文章 #10 於: 三月 04, 2004, 06:15:24 pm »

引用自: "玥靈兒"

Oh! Maybe I need to start buying from Sears too!! hahaha

我同網主買左啦,好期待 :oops:  :oops:  :oops:
已記錄

img]http://a0.cpimg.com/image/98/3E/33063320-71a0-00800060-.jpg[/img]我兩個寶貝仔
Sears
鑽石會員

8Gems 網主

個人網站
« 回覆文章 #11 於: 三月 04, 2004, 06:19:49 pm »

引用自: "sherryyee"
引用自: "玥靈兒"

我同網主買左啦,好期待 :oops:  :oops:  :oops:

寄左啦, 等 4-10 日啦!
已記錄

8Gems 網主
Sammie
紫水晶會員

« 回覆文章 #12 於: 三月 04, 2004, 07:56:37 pm »

pl:

可唔可以講下你點知邊隻比較真係適合用呀??
已記錄

Sammie =^.^=
gloomy1217
白晶簇會員

« 回覆文章 #13 於: 三月 04, 2004, 10:17:29 pm »

係囉,點分架?
已記錄
moc
金髮晶會員

« 回覆文章 #14 於: 三月 04, 2004, 10:44:50 pm »

I want to know also, I know nothing about it too...
hehehe...waiting Sears's sandalwood now...
已記錄

size=18]现在看紧"女人天下"几好看架~!再扮下娘娘先![/size]
頁: [1] 2
列印
前往: